fbpx
Loading…

SIB-Groningen

De SIB behoort met haar bestaan sinds 1947 en 350 leden tot een van de oudere en grootste studentenverenigingen van Groningen. Alle studenten met een internationale interesse kunnen lid worden. Elke maandag om 20.00 uur organiseert de SIB een activiteit zoals een spoedforum, workshop, lezing of debat. Vanaf 22.00 uur is er een gezellige borrel of themafeest. De combinatie van aan de ene kant gezelligheidsactiviteiten en een Disputenstructuur en aan de andere kant inhoudelijke activiteiten maakt de SIB uniek!

Naast de wekelijkse activiteiten organiseren we regelmatig grote evenementen zoals congressen en symposia. Jaarlijks vindt er een reis naar het buitenland plaats, waarbij SIB-leden de kans krijgen ambassades, ministeries en internationale organisaties te bezoeken. Daarnaast organiseren we liftwedstrijden, uitwisselingen en andere buitenlandse reizen. Het afgelopen jaar is SIB-Groningen naar Venetië, Ljubljana, Zagreb, Sarajevo, Berlijn en Genève gegaan. Dus ook als je van reizen houdt ben je bij SIB aan het goede adres!

Binnen de SIB zijn er verschillende manieren om actief te worden en zo ervaring op te doen met het organiseren van activiteiten. Zo zijn er commissies, projectgroepen, themagroepen en disputen.

Kijk voor meer informatie op www.sib-groningen.nl