fbpx
Loading…

SIB-Amsterdam

SIB-Amsterdam is de internationaal georiënteerde studentenvereniging van Amsterdam. Binnen Amsterdam is SIB een unieke vereniging door de kern van onze combinatie van inhoud en gezelligheid!

Wij organiseren een maandelijkse lezing rondom een actueel thema in de internationale politiek. Voorbeelden van sprekers die ons in het verleden hebben bezocht zijn Frans Timmermans, Boris van der Ham, Jan Pronk, Dries van Agt, koninklijke hoogheid prins Jaime de Bourbon de Parme en vele anderen. Naast lezingen proberen wij inhoudelijke verdieping te bieden door het organiseren van seminars, masterclasses, congressen, workshops, trainingen en excursies naar diverse instanties en organisaties. Omdat de basis van onze vereniging uit inhoud en gezelligheid bestaat vindt er na afloop van een inhoudelijke activiteit altijd een borrel plaats. Hiernaast hebben wij op woensdagavond een wekelijkse borrel in café Havelaar en organiseren wij vaak themafeestjes.

Wat SIB-Amsterdam verder bijzonder maakt is het feit dat wij minimaal 4 keer per jaar op reis gaan. Aan de reizen binden wij een thema met betrekking rondom de internationale politiek en bezoeken wij diverse instanties. Zo organiseren wij ieder jaar een introductieweekend naar Brussel, een korte reis in november, houden wij een liftwedstrijd rond april/mei en gaan wij tot slot op een lange reis van 2 á 3 weken tijdens de zomervakantie. De afgelopen jaren hebben wij onder andere Cyprus & Turkije, Dublin, Lissabon & Porto, New York & Washington, Kaapstad, de Balkan en Israël, de Westelijk Jordaanoever & Jordanië bezocht.

Je hebt bij SIB geen verplichtingen, maar je kan zelf bepalen hoe actief je wilt zijn. Zo kun je meehelpen met het organiseren van onze activiteiten door plaats te nemen in een van onze commissies. Deelname in een commissie is een leuke ervaring om jezelf te ontplooien en organisatorische ervaring op te doen. Ook is het mogelijk om mensen met dezelfde interesse te ontmoeten in één van onze genootschappen.

Kijk voor meer informatie op www.sibamsterdam.nl