Home

Welkom bij het diessymposium van SIB-Utrecht!

De Utrechtse Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen (SIB-Utrecht) is dé vereniging die gezelligheid combineert met inhoud. SIB-Utrecht organiseert diverse activiteiten zoals lezingen, borrels, reizen, feesten, symposia, congressen en nog veel meer.

SIB-Utrecht wordt op dinsdag 12 maart 2013 één-en-dertig jaar. Ter ere hiervan organiseert SIB op deze dag een symposium met als onderwerp De toekomst van de ontwikkelingssamenwerking.

Tijdens dit symposium worden verschillende lezingen en workshops gegeven, die in verband staan met het thema ‘De toekomst van de ontwikkelingssamenwerking’. De afgelopen tijd heeft er een hevig debat plaatsgevonden over het budget dat de Nederlandse regering vrij zou moeten maken voor ontwikkelingshulp. Het kabinet-Rutte II heeft besloten om nog eens één miljard extra op ontwikkelingshulp te bezuinigen. Volgens sommigen is dit een noodzakelijk kwaad in crisistijd of een logisch gevolg van ineffectieve hulp. Anderen beschouwen het geven van hulp echter als morele plicht of zien de internationale positie van ons land verzwakken door los te laten van de befaamde 0,7%-norm. Wat zijn de problemen waar Nederland en de hulporganisaties tegenaan zullen lopen door deze nieuwe bezuinigingen? En hoe zou de Nederlandse ontwikkelingshulp ingericht moeten worden? Daarnaast zijn er nog vele andere interessante onderdelen die je kunt volgen, kijk dus snel naar het programma.

Wij hopen je te ontvangen op het symposium!

De Diessymposiumcommissie.