Conflict in de Kaukasus

Lezing
Datum: 26-06-2018 19:45 - 21:30

Locatie: Instituto Cervantes  |  Plaats: Utrecht, Netherlands

CONFLICT IN DE KAUKASUS: REGIONALE KNOKPARTIJ OF GEOPOLITIEKE KRACHTMETING?

Op zondag 15 juli reizen 27 SIB’ers af naar de Zuidelijke Kaukasus! Een gebied met een bewogen geschiedenis die hedentendage nog steeds voor onrust zorgt. Na het uiteenvallen van de Sovjet Unie in 1991 liepen oude etnische en religieuze spanningen al snel weer hoog op. Conflicten over regio’s als Zuid-Ossetië en Nagorno-Karabach vormen concrete uitingen van deze spanningen.

Voor de reizigers, overige SIB’ers en anderen, organiseert de reiscommissie een lezing over de politieke situatie in de Zuidelijke Kaukasus. In het voor SIB -leden bekende format, zullen twee sprekers ons wat vertellen over de regio.

Dr. Charlotte Hille, verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, zal ons informeren over de staatsvorming in de Zuidelijke Kaukasus sinds de val van de Sovjet Unie en de invloed op de huidige politieke situatie. Drs. Margriet Goos, verbonden aan de Radboud Universiteit en het Centrum voor Internationale Conflictanalyse & Management (CICAM), zal ons meer vertellen over de relatie tussen de EU en Georgië. Zij is op het moment van schrijven net terug zijn uit Georgië en zal ons voorzien van de meest recente informatie!

 

Adres
Domplein 3
3512 JC Utrecht, Netherlands

 

Kaart


 

Powered by iCagenda