Bestaat Mr. Know It All? In gesprek over de grenzen van kennis

Lezing
Datum: 13-03-2018 19:30 - 21:30

Locatie: Instituto Cervantes  |  Plaats: Utrecht, Netherlands

Steeds vaker lijken mensen kun kennis en waarheden op te doen via het internet, bijvoorbeeld op Facebook. Maar hoe doet de mens nu eigenlijk kennis op? Hoe verhouden kennis en waarheid zich tot elkaar? Deze vragen zijn in het post-truth tijdperk steeds belangrijker aan het worden. Het feit dat er vaak conflicterende zienswijzen op bepaalde gebeurtenissen zijn, roept de vraag op of er een eigenlijk nog wel een universele waarheid bestaat.

Op deze avond gaan we samen met filosoof Joris Hehenkamp dieper in op bovenstaande vragen en meer. We gaan het onder andere hebben over hoe de mens kennis vergaart en of er grenzen zijn aan kennis. Ook de vraag hoe taal invloed heeft op het vergaren van kennis, en of taal grenzen stelt aan onze kennis en aan waarheid, komt aan bod.

Op zaterdag 7 april organiseert SIB-Utrecht het congres A Struggle For Peace, over de grensen aan kennis, identiteit en macht. Er zijn verschillende programma-onderdelen over het thema kennis, zoals 'Perfecte Kennis - Perfecte Politiek?' met Paul Schnabel en Melanie Peters. Kijk voor meer informatie en ticketverkoop op http://astruggleforpeace.nl/

 

Adres
Domplein 3
3512 JC Utrecht, Netherlands

 

Kaart


 

Powered by iCagenda